Et effektivt værktøj
til krop og sind

body all mind

Hvad er B:A:M kropsterapi?

B:A:M står for Body All Mind. Hos B:A:M Education arbejder vi tværfagligt og anskuer mennesket som en helhed, hvor vores holistiske mindset er en klar kerneværdi. B:A:M kropsterapi er et effektivt værktøj til at få en dybere kontakt til din egen krop samt en dyb forståelse af dig selv – som tilsammen skaber en sund krop og sjæl med masser af livskraft.

Kropsterapien kan ikke sammenlignes med massage, for det er som ordet antyder: terapi for kroppen. Vi tror på, at vores psyke, mentalitet og den fysiske krop hænger nøje sammen. Har du ondt i sindet, sætter det sig som spændinger i kroppen – og har du ondt i kroppen, har det indvirkning på dit sind.

Vi arbejder både med fysikken, psyken samt det mentale og tager fat på de problemstillinger, der spænder ben for et liv i balance. B:A:M behandlinger fokuserer på mennesket i sin helhed og henvender sig til dem, der gerne vil mærke både fysisk, psykisk og mental vitalitet.

Et tværfagligt fundament

Hos B:A:M Education arbejder vi tværfagligt, da vi benytter mange forskellige og effektive værktøjer fra både fysioterapien, zoneterapien, psykologien og osteopatien. Dertil kommer en dyb forståelse for nervesystemet og for hjernens funktion kombineret med kroppens fysiske funktioner.

”Vi har et holistisk syn på mennesket, hvilket betyder, at vi ser krop og sind som en helhed”

søren moller,
PARTNER & UNDERVISER
DE FIRE STRESSTYPER

Hvorfor er B:A:M kropsterapi gavnligt?

Kroppen og sindet er menneskets allervigtigste redskab, og det skal holdes ved lige livet igennem. Hvis din krop har det godt, er der større sandsynlighed for, at dit sind har det samme. Langt de fleste, som får behandling med B:A:M kropsterapi, mærker en øget livskvalitet, der sikrer dem et langt større dagligt velvære. Med B:A:M kropsterapi får man en dybere kontakt til kroppen og deraf en øget indsigt og forståelse for den krop, vi lever i – tilsammen giver dette en mere afbalanceret og harmonisk hverdag.

Hos B:A:M Education arbejder vi ud fra de fire stresstyper, derigennem kan vi lokalisere og afhjælpe udfordringer. Der er nemlig stor forskel på, om din krop f.eks. er stresset, fordi du har overbelastet dit knæ eller om du spænder i nakken, fordi du er stresset på grund af undertrykte følelser. Vores dygtige B:A:M kropsterapeuter og erfarne undervisere
– med hver deres spidskompetence – arbejder tværfagligt og på den måde adskiller B:A:M kropsterapi sig fra andre former for kropsterapi. I samspil med det holistiske mindset mener vi, at tværfagligheden er den største kvalitet hos B:A:M Education.

De fire stresstyper

Som B:A:M kropsterapeut vil man helt sikkert komme til at arbejde med de fire stresstyper –fysisk stress, psykisk stress, mental stress og kemisk stress. Herunder kan du se mere om de fire forskellige former for stress.

FYSISK STRESS

En stressform, der viser sig ved smerter i muskler, led, sener, hvirvler og tarme – og som kan komme til udtryk ved hovedpine, træthed, maveonde og gentagende skader i blandt andet nakke, ryg, knæ etc.

PSYKISK STRESS

Når følelser manifesterer sig som spændinger, nedsat humør, træthed og forringet trivsel, ser vi det som psykisk stress. Er man gennem længere tid deprimeret, vred, angst, udbrændt eller trist, kan det sætte sig i kroppen som smerter.

MENTAL STRESS

I den moderne verden oplever vi ofte en konstant overstimulering fra omgivelser og elektronisk udstyr, der kan give tankemylder og bekymring. Hjernen er en muskel, der (også) trænger til ro og hvile.

KEMISK STRESS

Hvad man spiser og drikker, samt hvordan man sover, har stor indflydelse på kroppens velbefindende – herunder immunforsvar, trivsel, energi, humør og nervesystem. Belaster man kroppen med en usund livsstil, vil man over tid opleve kemisk stress.

Hvordan foregår B:A:M kropsbehandling?

Ved en B:A:M kropsbehandling behandler man ikke kun akutte symptomer, men zoomer ind på problemets kerne, hvorfra man kan genoprette balance og komme tilbage i harmoni. En B:A:M kropsbehandling varer omkring 55 minutter og består typisk af følgende.

DEN INDLEDENDE SAMTALE

En behandling starter altid med en indledende samtale, hvor der tales om aktuelle udfordringer og problematikker. Selve samtalen er et væsentligt element i kropsterapien, da det er her behandleren har mulighed for at skræddersy et forløb, der passer nøjagtig til klientens behov.

KROPSBEHANDLINGEN

Derefter foregår behandlingen på en briks, hvor man ligger i undertøj, dækket af et tæppe, så det er trygt, rart og afslappende. Til en B:A:M behandling er det vigtigt, at der er rum og plads til at give slip på alt det, der forstyrrer i krop og sind. Hos B:A:M vægter vi tid, ro og nærvær højt.

RÅD OG VEJLEDNING

Klienten vil altid få råd og vejledning til, hvordan man får større bevidsthed og bedre kontakt til sin krop. Der vil opnås en større forståelse for kroppens signaler og for hvordan man forhindrer, at de aktuelle udfordringer fortsætter eller opstår på ny.

EFTER BEHANDLINGEN

Langt de fleste mærker en øget vitalitet. og velvære. Nogle føler en effekt lige efter behandlingen, hvor der kan opstå en smertelindring efter blot én behandling. Andre, med ældre skavanker eller længerevarende ubalancer i kroppen, får de bedste resultater med et længere behandlingsforløb.

”Som uddannet B:A:M kropsterapeut, er det vigtigt, at man finder sin egen vej og ikke bliver en kopi af sin underviser. Man skal finde sin egen vej i at formidle B:A:M kropsterapi”

jesper brandis,
PARTNER & UNDERVISER
BALANCE OG HARMONI

Hvem går til B:A:M kropsterapi?

Måske tænker du over, hvem der egentlig går til B:A:M kropsterapi – og hvem dine klienter kunne blive som færdiguddannet kropsterapeut? Det spænder vidt og bredt, da alle med stor fordel kan gå til kropsterapi for at forbedre sit daglige velvære. I dag går mange til kropsterapi for at holde balancen, energien og livskvaliteten i en travl hverdag – uanset alder.

Der er også mange, der går til B:A:M kropsterapi for at få hjælp til et fysisk problem. Det kan være smerter, skader eller spændinger. For kropsterapi kan både afhjælpe fysiske såvel som psykiske problemstillinger. Nedenunder har vi listet de mest gængse områder op, hvor B:A:M kropsterapi kan skabe positive forandringer.

Psykiske områder: stress, bekymringer og tankemylder, sorg, uro, traumer, angst, udbrændthed, depression og søvnløshed.

Fysiske områder: smerter i kroppen, rygproblemer, muskelspændinger, hovedpine og migræne, gigt, nakke- og rygproblemer, musearm, piskesmæld, fordøjelsesproblemer (forstoppelse, diarré mm.), tennisalbue, sports- og arbejdsskader, allergier og eksemer.

Hvad siger klienterne?

“ Aldrig har jeg prøvet noget så forløsende – og ingen andre har før fået mig til at turde slippe kontrollen så fuldstændig hæmningsløst. En dybt begravet angst blev, sammen med tillidsskabende terapi, masseret til live, konfronteret, accepteret, bearbejdet og til sidst tilgivet. Jeg troede ikke, at det var muligt at mærke mig selv, livet og en forløsning på det niveau, som B:A:M behandlinger har givet mig.”

daniel lafrenz, commercial director